- kookpot in aluminium 3 mm dik
- 2 handvaten in inox
- deksel inbegrepen
- niet gecoat
- geschikt voor gasvuur en open vuur
- duurzaamheid: ****
- ecologisch / 100% recycling
- nikkelvrij
- is bestand tot 400°C
Tips:
Vóór het eerste gebruik: de pot reinigen met warm water en goed droogmaken. Daarna de binnenkant inwrijven met wat voedingsolie en zo enkele uren laten rusten.
Het voedsel kookt beter en de smaakkwaliteit is hoger bij bereiding op een middelmatige temperatuur. Nooit de aluminium kookpot op hoge vlam zetten, het is nutteloos!
Vermijd oververhitting en verhit uw aluminium kookpot niet als hij leeg is, noch op een laag of hoog vuur.
Bij het afwassen in de vaatwas, kan er bespotting optreden naargelang het gebruikte afwasmiddel.
Voedsel met een hoog zuur- of zoutgehalte kan perfect bereid worden in de aluminium kookpot. Na bereiding mag dit voedsel echter niet lang in de pot blijven aan niet-gekoelde temperatuur.
Zout enkel toevoegen wanneer het water kookt zodat het zout kan smelten en schade aan het metaal vermeden wordt.
Het donkere laagje aan de binnenkant van de kookpot komt door de oxidatie van het metaal. Dit is een echte en veilige bescherming die niet weggenomen mag worden. Gebruik specifieke producten om uw kookmateriaal gezond te houden (zie artikelnummer 50038).
Veiligheidsvoorschriften volgens DM april 18th, 2007 n° 76.